Inför Criterium des 3 Ans (GrI), del 2/2

Detta inlägg skrevs den 8 december 2013 kl. 01:50 (ett år gammalt).

forts. del 2/2.

9 Aladin d'Ecajeul (Quaker Jet - Nancy d’Ecajeul - Halimede)
Han kommer från segern i Prix Abel Bassigny (GrII) när han satte nytt rekord 1.13,3/2175m. Det är lite anmärkningsvärt att han gjort endast en start över lång distans och det var som 2-åring när han blev femma i Prix des Jacinthes. Tränare Guarato har säkert medvetet matchat honom på lopp över medeldistans och det kan vara så att långdistans är ett minus, även om han kapacitetsmässigt matchar flera av de bästa i kullen.

10 Aldo des Champs (Prince d’Espace - Noumea des Champs - Dahir de Prelong)
Han har fina meriter och segrade senast i Prix Jacques de Vauloge (GrII). I somras blev det seger i Prix Kalmia (GrII) och en andraplats i Prix Albert Viel (GrI). Det är en kulltopp med form och kan ska vara med i segerstriden.

11 Atlas de Joudes (Ready Cash - Queschua Love - Love You)
Tillhörde kullens topptrio ifjol som 2-åring. Han har fortsatt att tävla i Grupp-loppen i år, men har ”bara” en seger 2013. Den togs i början av februari i Prix Paul Viel (GrII). Han har gjort sina bästa prestationer över medeldistans och det är över medeldistans som segrarna är tagna. Det finns alltså frågetecken för både form och distansförmåga.

12 Anastasia Fella (Goetmals Wood - Jeanne’s Fella - Coktail Jet)
Hon är en dotter till Jeanne’s Fella som varit tvåa  Criterium des Jeunes och Prix Ozo. Det är Souloy som tränar stoet som kommer med tre raka segrar i tufft motstånd. För tre starter sedan segrade hon i monté när hon vann Prix des Elites (GrI). Hon ska räknas med chans här.

13 Akim du Cap Vert (First de Retz - Prima du Cap Vert - Cezio Josselyn)
Han var kulletta som 2-åring och tillhör topp 5 i år. Han kommer med två andraplatser från Grupp II-lopp och formen bör vara nära toppen. Han segrade i augusti i Prix Victor Regis (GrII). Han ska ses med segerchans här.

14 Avila (Ready Cash - Encombevineuse - Workaholic)
Stoet som är syster med avelshingstarna Quaro och Kinder Jet. Avila är korsad 2+4 på Workaholic. Hon har segrat i Grupp I-loppen Criterium des Juenes och Prix de l’Etoile, samt två Grupp II-lopp i år, vilket gör henne till segerrikast i kullen 2013. Noterbart är att tre av de fyra stora segrarna är tagna över medeldistans. Hon har visat att hon duger långt i dessa sammanhang och lär vara med på målfotot igen, även om distansen kanske inte är ett ”plus”.

15 Axelle Dark (Ready Cash - Queen des Charmes - Look de Star)
Ännu ett sto. Hon var näst vinstrikast i kullen ifjol och är i nuläget tvåa i år, men totalt är hon ”nummer 1”. Hon kommer med fin form och det såklart svårt att gå ifrån henne om man ska gissa vem som ska kunna vinna loppet.

Ranking: A: 15, 10, 13, 12, 14. B: 5, 11, 2, 9, 8, 7. C: 1, 6, 3, 4.

Av fadershingstarna är Ready Cash värst med tre deltagare som alla ska ses med chans att vara långt framme. Quaker Jet och Goetmals Wood har två avkommor vardera till start. Det känns lite anmärkningsvärt att varken Love You eller Coktail Jet har någon till start som far. Båda har dock startande som morfar.

Noterbart är att Speedy Crowns hingstlinje har hela fem startande. Avenir de Blay, All Feeling, Ausone de Kastel, Alesia d'Atout och Aldo des Champs.
Sharif di Iesolos hingstlinje har fyra startande. Alberic, Africain, Artiste de Joudes och Anastasia Fella.


Vacqueyras V75-segrade!

Detta inlägg skrevs den 7 december 2013 kl. 23:39 (ett år gammalt).

V75 kördes idag på finska Vermo och det blev seger i Klass I-försöket för Vacqueyras (4, Dream Vacation - Tropic Heat - Sugarcane Hanover) och Torbjörn Jansson. Hon kördes direkt till ledningen och via 1.11,5 första halvvarvet passerades varvet på 1.15,0. Jansson körde undan till slut och kunde vinna säkert på 1.14,6a/2100m. Det var €12,000 i förstapris. 4-åringen tränas av Bollnäs-amatören Thomas Åhlund.

I Italienska Palermo blev det seger för Poggio (IT) (4, Dream Vacation - Noel - Victory Dream) som tog sin 13:e seger när han segrade i Federnat Sicilia (€11,000). Han kördes av Giordano Santo och segrade på 1.18,0a/2020m.
Poggio är hårt inavlad med helsyskonen Dream on Victory (US) och Victory Dream (US). Han har en inavelskoefficient på nästan 20%. Se stamtavlan på,
http://blodbanken.nu/servlet/GetBBData?dam=1616466&breed=warm&sire=dream+vacation

"Down under" blev det en fin andraplats för Stent (NZ) (4, Dream Vacation - Belle Galleon - Sundon) i Pure Air Lyelle Creek Stakes, GrII (AUS$40,000) på Auckland Trotting Club. Han kördes av C J DeFilippi.


Resultatuppdatering

Detta inlägg skrevs den 7 december 2013 kl. 23:20 (ett år gammalt).

Onsdag

Natten mot torsdag segrade Life Dream Hanover (US) (5, Dream Vacation - Lifetime Dream - Worthy Bowl) på Dover Downs. Ross Wolfenden gav henne ett lopp i tygg på ledaren, luckan kom och hon kunde vinna med en längd på 1.12,2a/1609m. Det var $3,500 i förstapris. Trea i loppet var Hawaiiancaviar (US) (4, SJ's Caviar).

Samma natt segrade Too Salty (US) (9, SJ's Caviar - Valley Amber - Valley Victory) på The Meadows. Han spelades till favorit och fick ett lopp som tredje häst. Sedan kunde han spurta till en säker seger på 1.13,3a/1609m när han vann med en längd.

Torsdag

Cream G.T. (NO) (6, Dream Vacation - Aino Laday - Dallas Lobell) segrade på Jarlsberg som körde lunchtrav. Han kördes av Gunnar Austevoll och segrade med en knapp längd på 1.19,6a/1609m. Han tjänade 10 000 NOK.

Seger blev det även för Cashbringer N.F. (4, Rite On Line - Dancing Easter - David Raymond) som segrade på Örebrotravet. Tränaren Claes Eskilsson körde till ledningen och kunde vinna lätt, sedan värsta hotet Livi Giant (5, Mr Pine Chip - Global Discount - Lindy's Crown) felade när han skulle koppla greppet 100m från mål. Nu kunde Cashbringer N.F. vinna med sju längder på 1.17,8a/2100m på en något tung bana.

Tre Global-hästar grejade varsin "plats".

 • Global Kid (8, Joyau d'Amour - Summertime Hanover - Valley Victory) var tvåa på Lahti efter en mycket stark prestation som knappt slagen från dödens.
 • Global Knight (8, Dream Vacation - Keystone Sunshine - Self Possessed) avslutade bra till en tredjeplats på Örebrotravet.
 • Rarotonga (3, Chocolatier - Mauna Loa - Self Possessed) är inte en "Global-häst", men modern Mauna Loa (US) (Self Possessed - Armbro Volcano - Garland Lobell) ägs numera av Global Farm. I alla fall var Rarotonga trea på Bergsåker efter en bra avslutning sista halvvarvet.

Fredag

Komma Ka Z (US) (4, SJ's Caviar - Kt Jasmine - Aggressive Way) spelades till favorit. Dave Palone körde till ledningen och släppte för ett lopp i ledarryggen. Luckan kom via open stretch och det blev rejält hårt i mål. Målfotot visade i alla fall att Komma Ka Z hade nosen först på linjen när hon segrade på 1.13,3a/1609m på en något tung bana. Det var $6,100 i förstapris.


Caviar Sisu imponerade igen!

Detta inlägg skrevs den 5 december 2013 kl. 00:47 (ett år gammalt).

Patrik Karlsson har fått tag i ett riktigt stort löfte i Caviar Sisu (NO) (2, SJ's Caviar - Hey Gorgeous - Cantab Hall). Segrade senast i debuten och följde ikväll upp med att vinna Menhammar Stuteris Tvååringspris på Solvalla. Christoffer Eriksson gav det 2-åriga stoet ett perfekt lopp i andrapar utvändigt och när attacken sattes in på upplopet visade hon fin inställning och kunde vinna säkert med en längd på 1.17,0v/1640m och tjänade 100 000 kr. Äger gör Sansiro AB från Vintrie.

Idag på Bjerke segrade Global Oracle (4, Cantab Hall - Global Glory - Starchip Entrprise) i ett lärlingslopp tillsammans med Ole Henrik F. Olsen. Han gav hästen ett lopp i fjärde invändigt och luckan kom sent, men han kunde ändå via en snabb avslutning hinna fram till seger med 2,5 längder på 1.16,9v/2160m. Det var 20 000 NOK i förstapris och segern var den sjätte i karriären för 4-åringen.

Missade i förra uppdatering att Neonandra (4, Rite On Line - Neon Silas - Spotlite Lobell) segrade på Jägersro i Decembermontén. Hon reds till täten av Evelina Månsson som dock valde att släppa med dryga varvet kvar till mål. I slutsvängen vred hon ut till attack och kunde koppla grepp, kort före mål. Segern skrevs till ett huvud och segertiden blev 1.17,8a/2140m, via 1.12,6 sista 500m. Det är Fredrik Persson som tränar det 4-åriga stoet som ägs av Stall Andra utvändigt HB i Kalmar. Förstapriset var på 20 000 kr och det är noterbart att vinnaroddset blev drygt 40 gånger pengarna.


Mån- och tisdagens vinnare

Detta inlägg skrevs den 4 december 2013 kl. 09:57 (ett år gammalt).

Dream Vacation

I måndags segrade Tiguan (4, Dream Vacatiom - Kembee San - Texas) på Bollnäs. Det blev dock en delad seger tillsammans med Öda Spee. Tiguan kördes av sin tränare Tomas Pettersson och båda hästarna noterade 1.18,8v/2160m.

Det blev seger även för The Pearl (US) (6, Dream Vacation - Ms Matched Pearls - Royal Prestige) i måndags. Han segrade på Monticello tillsammans med William Parker Jr. Det blev en enkel seger på 1.15,0a/1609m.

SJ's Caviar

Battle Fight (US) (3, SJ's Caviar - Mac Flight - BJ's Mac) segrade i måndags på The Meadows. Han spelades till favorit och kördes av Dan Rawlings. Det såg tungt ut för favoriten som satt i femte invändigt i ett uppullat lopp... Luckan kom, och han levererade en mycket bra sista quarter till seger med 2,5 längder på 1.15,3a/1609m. Det var $4,100 i förstapris.

Rite On Line

Igår segrade Brigadoon (5, Rite On Line - Rhododendron - Spotlite Lobell) på Åby. Han kördes till ledningen av Peter Ingves och när han avslutade 1.13 sista 500m kunde ingen haka på. Det blev en säker seger med två längder på 1.14,0a/1640m. Conny Lindblad tränar och det var 15 000 kr i förstapris.

Global Farm

Två tredjeplatser, en i måndags och en igår.

Global Resourse (2, Offshore Dream - Global Geisha - Supergill) debuterade på Bollnäs. Det fuxiga 2-åriga stoet fick loppet i rygg på ledaren av Antti Veteläinen. Hon backades loss och avslutade vasst till tredjeplatsen på 1.18,8v/1640m. Det är Ari-Pekka Pakkanen som tränar och det var 7 500 kr i tredjepris.

Global Lightning (7, Conway Hall - Nona Hanover - Speedy Crown) var igår trea på Axevalla. Hans tränare Markus B Svedberg körde och de kom i mål på 1.15,2a/1640m och tjänade 8 500 kr.


Global Possession segrade på Solvalla

Detta inlägg skrevs den 2 december 2013 kl. 00:44 (ett år gammalt).

Global Farm

Global Possession (3, Broadway Hall - Split Hanover - Andover Hall) kördes till ledningen idag på Solvalla. Jorma Kontio skruvade upp tempot sista halvvarvet till seger med 2,5 längder på 1.17,3v/2140m. Timo Nurmos tränar och äger den svarta valacken som tjänade 30 000 kr. Global Possession är inavlad på helbröderna Andover Hall och Conway Hall.

Global Jinx (9, Enjoy Lavec - Diamond Flower SL - Diamond Way) grejade ikväll en andraplats på Momarken efter ett lopp i rygg på ledaren. Han noterade 1.13,9a/1640m.

Dream Vacation

Det blev en trippel idag för Dream Vacation

Dynamic Va Bene (NO) (3, Dream Vacation - Dynamic Princess - Worthy Bowl) fick loppet i andrapar utvändigt och kunde spurta till lätt seger. Det var 12 000 NOK i förstapris.

Tootsie (DK) (3, Dream Vacation - Medoc - Dylan Lobell) tog sin fjärde seger när han vann på Charlottenlund i J. Jenmsens Løbserie Finale med 20 000 DDK i förstapris. Han segrade med en längd på 1.17,5v/2020m. Det var tränaren Ken Ecce som satt i sulkyn.

Nanok Djuhm (DK) (8, Dream Vacation - Yoursisnodisgrace - Supergill) gjorde sin andra start under sadel. Det blev galopp i första försöket, men idag på Charlottenlund blev det en överlägsen seger med nio längder på 1.17,3v/2020m. Detta trots en galopp på vägen. I sadeln satt Christina Lindhardt och det var 7 500 DDK i förstapris. Nanok Djuhm har nu 24 segrar totalt.

SJ's Caviar

Det blev en dubbel för SJ's Caviar genom två 3-åriga döttrar igår.

Stoneisle Lillian (FI) (3, SJ's Caviar - Ginger Tree Megan - Lindy Lane) segrade på frinska Toto75 som kördes på Tampere. Det 3-åriga stoet var överlägset när hon segrade på nya rekordet 1.15,4a/2100m. Hon har nu segrat i fyra av sex starter och denna gång var det €3,000 i förstapris.

Somolli Pirate (US) (3, SJ's Caviar - Cr Ma Jierra Crown - Sierra Kosmos) kördes tidigt till ledningen och kunde vinna med en hals på 1.14,3a/1609m.

Rite On Line

Alisma de Grande (NO) (7, Rite On Line - Butterfly Font - Arndon) segrade på Drammen. Hon var överlägsen från ledningen när hon vann med många längder på 1.17,5a/2100m i ett montélopp. Stine Imingen satt i sadeln och det var 15 000 NOK i förstapris. Det har var stoets sjunde seger i karriären.


V75-vinnare

Detta inlägg skrevs den 30 november 2013 kl. 22:41 (ett år gammalt).

Harry Haythrow (7, Rite On Line - Speedy Tilda - Spotlite Lobell) gjorde idag sin 52:a raka V75-start. Helt makalöst! Inte nog med det, så blev det dessutom seger i Meadow Prophets Minne - Gulddivisionen. När invändige Reven d'Amour felade, så kunde Harry Haythrow köras till ledningen av Peter Untersteiner. Det blev 1.09,5 första 500m och de kom till varvet på 1.13,8. När Harry hade krafter kvar att avsluta sista halvvarvet efter 1.08,7, kunde ingen på allvar utmana honom till slut. Han segrade med en halv längd på 1.12,0a/1640m. 150 000 kr in på kontot, vilket gör att han bara i år har kört in mer än 1,5 miljoner till ägaren Birger Johansson i Ljungby och det är Johnny Johansson som tränar Hedershästen.

Bear Dancer (3, Dream Vacation - Epoque Effe - Self Possessed) segrade i loppet efter, Klass II-försöket, tillsammans med Björn Goop som serverade 3-åringen ett perfekt lopp i rygg på favoriten Let It Happen. På upploppet kunde Goop sätta in attacken och han tog sig retfullt enkelt förbi och kunde vinna med fyra längder på 1.16,7a/2640m, via 1.12 sista halvvarvet. Det var 100 000 kr i förstapris till ägarna i Team Axevalla - Easy. Tränar gör Ulf Stenströmer.


Fredagens vinnare

Detta inlägg skrevs den 30 november 2013 kl. 15:27 (ett år gammalt).

En trippel för Dream Vacation!

Riff Kronos (IT) (3, Dream Vacation - Elaine Kronos - Viking Kronos) tog fjärde raka segern när han segrade i Treåringsseriens Final med 100 000 kr i förstapris på Kalmar igår. Veijo Heiskanen gav hingsten ett lopp i femtepar utvändigt och med 700m kvar kom attacken i tredjespår. Då bet det bra och sista 500m gick i underkant 1.09! Han segrade med 2,5 längder på 1.13,6a/2140m. Det är Denco HB i Kållered som äger den talangfulle 3-åringen.

På Kalmar vann även Dreaming Princess (4, Dream Vacation - Princess - Pine Chip) som spetsade, trots att han startade med 40m tillägg. Stoet segrade säkert med en halv längd på 1.16,7v/2180m. Johnny Takter körde, Dan-Åke Olsson tränar, och deläger tillsammans med Lennart Bäverholm.

Trippeln fullbordades på Freehold Raceway genom favoritspelade Force Nine (US) (9, Dream Vacation - Everyonelovescandy - Balanced Image). Eric Abbatiello gav honom ett lopp i rygg på ledaren och han kunde speeda till seger med en hals på 1.14,6a/1609m.

Raising Rhonda (CA) (5, SJ's Caviar - Raising The Bar - Angus Hall) gjorde andra starten för nye tränaren Anna Forssell. Hon var helt överlägsen på Axevalla när hon spelades till storfavorit och tog sin fjärde seger för året. Raising Rhonda vann med "många längder" på 1.14,2a/2140m och tjänade 10 000 kr. Lasse Punkari körde och det är Alexander Invest AB & Pepper AB som äger stoet.

Vi noterar även en tredjeplats för Global Millionaire (6, Joyau d'Amou - Keystone Sunshine - Self Possessed) som startade på Bergsåker. Han hängde med bra efter en invändig resa tilsammans med Magnus Kårvall. Han kom i mål på 1.15,9a/2140m och tjänade 7 500 kr. Det är Anneli Öberg som tränar.


Vinnare i veckan

Detta inlägg skrevs den 29 november 2013 kl. 16:08 (ett år gammalt).

Tisdag

Vi har redan rapporterat om Caviar Sisu (NO) som imponerade i debuten på Jägersro, samt Global-dubbeln på Bodentravet när Global Legislation och Global Official segrade.

Det blev även en "dubbel" för Dream Vacation i lopp 3 på Åbytravet. Wink Spot (US) (7, Dream Vacation - Super Winky - Super Bowl) tog karriärens 12:e seger när hon segrade före Dream of Joy (4, Dream Vacation). Båda stona noterade 1.13,7a/2140m och det skiljde en halv längd mellan ekipagen i mål. Segrande Wink Spot tränas och kördes av Flemming Jensen. Det var 25 000 kr i förstapris.

Onsdag

I Q Nalan (3, Dream Vacation - Tara Nalan - Sugarcane Hanover) och Gulliver S.I.R. (4, Dream Vacation) åkte båda till Danmark och Charlottenlund för att debutera i onsdags. I Q Nalan segrade med Christoffer Eriksson i sulkyn med fem längder före Gulliver S.I.R.. Segertiden blev 1.18,5v/2000m och förstapriset var på 7 500 DDK. Segraren tränas av Patrik Karlsson som verkligen hittat formen på sina hästar.

Torsdag

Åländska-hästen Qvintette (4, Dream Vacation - Chillette - Giant Chill) gästade Gävletravet igår när de körde lunchtävlingar. Hon segrade från ledningen med fyra längder på 1.14,1a/2140m efter att hon avslutade 1.11,8 sista halvvarvet. I sulkyn satt Sören Eriksson och det var 20 000 kr i förstapris. Tränar gör Ulf Eriksson.

Senare under eftermiddagen segrade finske gästen Stepping Gigolo (5, Rite On Line - Peace Lady - Peace On Earth) på Umåker. Han ledde runt om tillsammans med Samu Sundqvist i ett lärlingslopp. Segermarginalen blev sex längder när han segrade på 1.15,9v/1640m. Jari Grönfors tränar och det var 20 000 kr i förstapris.


Caviar Sisu ruskig i debuten

Detta inlägg skrevs den 27 november 2013 kl. 16:24 (ett år gammalt).

Igår debuterade 2-åriga stoet Caviar Sisu (NO) (2, SJ's Caviar - Hey Gorgeous - Cantab Hall) på Jägersro. Christoffer Eriksson gav henne ett lopp som tredje häst. Med halvvarvet kvar gick han ut i andraspår i rygg. Ut ur slutsvängen kom attacken och då bet det bra. Greppet kopplades 100m från mål och hon gick undan till enkel seger med 2,5 längder på finfina 1.16,0v/1640m. Det kan inte finnas många 2-åriga ston som debuterat på snabbare tider i Sverige?

Det är Patrik Karlsson som tränar stoet som faktiskt bara var fjärdehandare i detta sex-hästars-fält. Det var 30 000 kr i förstapris till ägarna Sansiro AB i Vintrie som är "Milan-fans" och har ordnat med en hästägardress i Milans klassiska röd-svart-randiga färger.

- Kallt och inte helt optimala förutsättningar. Mycket fin debutant. Patrik sa att får hon bara spår ett til sju är det bra. Men det gick ju bakifrån också, sa Christoffer Eriksson i vinnarcirkeln.

- Varenda jäkel som startar går bra nu och man går som i dimma. Ägaren till Caviar Sisu ringde mig och sa han hade hittat en bra häst i Stockholm som han bad mig komma upp och provköra, och jag sa bara köp, berättade Patrik Karlsson.

Modern Hey Gorgeous (US) (Cantab Hall - Stunning Lindsey - Malabar Man) såldes som 1-åring i Harrisbug för $60,000, men hon blev ostartad. I aveln har hon lämnat två avkommor - varav Caviar Sisu (NO) är den första. Hon har även en norskfött stoföl, Dixi Sisu (NO) (Ready Cash).

Mormor Stunning Lindsey (US) (Malabar Man - Armbro Stunning - Victory Dream) var även hon ostartad, men i aveln har hon lämnat tre amerikanska avkommor med världsrekordhästen (1.08,7a på 1000m bana) Sevruga (US) (5, SJ's Caviar) i topp med $876,066 på bankboken. Det finns även tre svenskfödda avkommor undan Stunning Lindsey, 2-årige Staro Ice Cream (Crazed) i träning hos Lutfi Kolgjini, 1-årige Staro Just Do It (Make It Happen) och ett stoföl (Make It Happen).

Det finns såvitt vi vet, fyra europeiska 2-åringar efter SJ's Caviar, tre har startat och två har segrat!

 • Sing Hallelujah (IT) *1.13,9a • €18,343 • 7: 3-1-1
 • Caviar Sisu (NO) 1.16,0a • 30 000 kr • 1: 1-0-0
 • Global Revolver diskad i debuten • 0 kr • 1: 0-0-0
 • Proper First Lady (FI) som ännu inte debuterat.

Global-dubbel på Bodentravet

Detta inlägg skrevs den 26 november 2013 kl. 21:53 (ett år gammalt).

Bodentravet körde eftermiddagstrav idag på en isbana. Det passade i alla fall två Global-hästar.

Global Legislation (7, Varenne - Diamond Flower SL - Diamond Way) kördes till ledningen från spår 5 bakom bilen av Jan Norberg. Fuxen kunde sedan segra med en halv längd på 1.17,1a/2140m. Det är Sören Lennartson som tränar 7-åringen som ägs av Hiske HB i Umeå. Det var 20 000 kr i förstapris och han tog sin fjärde årsseger.

Global Official (4, Mr Pine Chip - Patricia Pretty L. - Super Arnie) startade från ett spår längst ut bakom vingen. Ulf Ohlsson kom i väg som tredje häst och valde att ta dödens med dryga varvet kvar till mål. Det var högt tempo i loppet som inleddes med 1.11,3 första 500m och varvet på 1.13,8. I ingången till den sista kurvan tog Global Official över och hade några längders försprång när han nådde upploppet. Det kom några hästar som avslutade bra, men Global Official höll hela vägen till seger med 1,5 längder på 1.15,1a/1640m. 4-åringen tränas av Petri Salmela och ägs av Stall NIAN. Detta var hans fjärde seger för året.


Måndagens vinnare

Detta inlägg skrevs den 25 november 2013 kl. 23:44 (ett år gammalt).

Dream Vacation hade två 3-åriga ston som segrade idag.

Zoella Coeur (3, Dream Vacation - Zippelina Coeur - Lord of All) spelades till storfavorit (11) och kördes till ledningen av Stefan Söderkvist. Hon segrade med en halv längd på 1.16,3a/2140m och tjänade 20 000 kr. Det är Kent Knutsson som tränar och deläger. Zoella Coeur är fortfarande obesegrad efter två starter. Modern Zippelina Coeur (Lord of All) förblev obesegrad efter blott en start och hon är mest känd som mor till Opal Viking (Turnpike Taylor) som tjänade över 24 miljoner kr.

Asara (3, Dream Vacation - Mandarin Marmalade - Turbo Thrust) segrade på Bollnäs som favorit. Bo Eklöf körde till ledningen och kunde sedan vinna enkelt efter att hon avslutat sista halvvarvet efter 1.16,8. Segermarginalen blev tre längder och hon segrade på 1.18,3v/2140m. Det är Thomas Lönn som tränar stoet som tjänade 15 000 kr. Modern Mandarin Marmalade (Turbo Thrust) är en syster till StoChampionatsvinnaren Sweet As Candy (Smasher).

Rite On Line hade en vinnare idag.

Black Line L.G. (8, Rite On Line - Mystic Madame - Mystic Park) fick loppet i tredje invändigt av Mikael J Andersson. Luckan kom och han kunde spurta till seger med en halv längd på 1.15,3a/1640m på Mantorp. Det är Ulla Wiklund-Turén som tränar hästen som tjänade 12 000 kr när han tog karriärens femte seger.


Mellby Amiral vann på V75!

Detta inlägg skrevs den 25 november 2013 kl. 14:18 (ett år gammalt).

Mellby Amiral (4, Dream Vacation - Keep On Moving - Tenor de Baune) segrade i lördag i Silverdivisionen när Gävle arrangerade V75. Johan Untersteiner tog en lugn start och körde sedan fram i dödens för att låta 4-åringens styrka tala. En vinnande taktik och Mellby Amiral kunde gå undan till seger med en halv längd på 1.13,7a/2140m. Detta var tredje raka segern och denna var värd 110 000 kr, vilket innebär att han har passerat halv miljonen intjänat i år. Det är Roger Walmann som tränar hästen som ägs och är uppfödd av Mellby Gård AB.

För Dream Vacation blev det även en tredjeplats i Klass II av Vacqueyras (4, Dream Vacation - Tropic Heat - Sugarcane Hanover).

Global Farms delägde (tillsammans med Mats Hübinette) Pledge Allegiance (US) (3, Donato Hanover - Share The Promise - Yankee Glide) gjorde en bra insats och var trea i ett Treåringslopp inom V75. Björn Goop gav henne ett lopp i andrapar utvändigt och attacken kom med ett halvvarv kvar till mål. Hon hängde på bra och kom i mål på 1.14,6v/2140m, vilket är årets fjärde snabbaste tid för ett treårigt sto över medeldistans med voltstart. Det är Svante Båth som tränar stoet som tjänade 24 000 kr. Global Farm ropade dessutom in hennes mor Share The Promise (US) (Yankee Glide) för några veckor sedan på auktion i Harrisburg.

I Italien på Montegiorgio avgjordes Gran Premio Palio deo Comuni eller "Kommunloppet" som vi kallar det i Sverige. Det kördes i tre försök och ena försöket vanns av Orleans Om (IT) (5, SJ's Caviar - Deux de Mai - Super Pleasure). Han höll ledningen från innerspår och kunde segra helt överlägset på 1.12,6a/1600m. Det var €3,128 i förstapris. Senare under dagen kördes finalen och Orleans Om fick ett lopp i rygg på ledande stallkamraten och favoriten Mack Grace SM (7, CC's Chuckie T) som också segrade enkelt. Orleans Om kunde lifta med till en tredjeplats på 1.12,1a/1600, och hon tjänade €9,792.

På danska Skive var Snappy Rose (DK) (4, Dream Vacation - Queen Yatzee - Pine Lane Yatzee) tvåa i finalen av Tarok Memorial. Han tjänade 25 000 kr och gick 1.16,2v/2120m.


Vinnarkavalkad, onsdag-fredag

Detta inlägg skrevs den 25 november 2013 kl. 09:49 (ett år gammalt).

Vi har halkat efter lite i rapporteringen. Här kommer en uppdatering, men massor av fina vinnare.

Onsdag

Vi har redan rapporterat om framgångarna i Norge och Axel Jensens Minneslopp, men fyller på med...

Solo Nolo (DK) (4, Dream Vacation - Vupti - Shane T.Hanover) som segrade på Charlottenlund. Han spelades till favorit, kördes till ledningen och segrade lätt i Golden Cup Semifinal med 1,5 längd på 1.16,5a/2000m. Det var 37 500 DDK i förstapris och detta var fjärde raka segern för Solo Nolo som tränas och körs av Flemming Jensen.

Meadowbranch Red (US) (5, SJ's Caviar - Meadowbranch Orfia - Super Bowl) segrade på Monticello Raceway. Austin Siegelman körde honom i dödens och de kunde vinna enkelt med 1,5 längd på 1.13,8a/1609m. Segern var värd $3,100.

Just Dream Along (US) (5, Dream Vacation - Eagle Muscles - Muscles Yankee) spetsade på Batavia Downs och vann med en dryg längd på 1.14,6a/1609m.

Torsdag

En trippelseger för SJ's Caviar!

 • Amour Hanover (US) (4, SJ's Caviar - Armbro Espionage - Mr Lavec) vann på Harrah's Philadelphia med fyra längder från ledningen på 1.11,0a/1609m och tjänade $6,500.
 • SJ's Hottie Won (US) (3, SJ's Caviar - Up Front Donerail - Donerail) segrade även hon på Harrah's. Hon vann från ledningen med 1,5 längd på 1.13,4a/1609m och tjänade $6,000.
 • Lets Go Baby Go (US) (9, SJ's Caviar - Quizshow Hanover - Donerail) vann från ledningen på Yonkers Raceway i ett amatörlopp. Han segrade med nästan fem längder på 1.14,5a/1609m.

Seger blev det även för Iain'tnomomaluke (US) (5, Dream Vacation - Seashore Hanover - American Winner) som skrällde på Monticello Raceway.

Fredag

Global Reality (2, Federal Flex - Lookout Victory - Valley Victory) segrade i ett 2-åringlopp på Romme efter att Björn Goop serverat honom ett lopp i andrapar utvändigt. Han kunde segra lätt med 2,5 längder på 1.16,5a/1640m och tjäna 35 000 kr. Detta var hans andra seger på svensk mark och det är Petri Salmela som tränar.

SJ's Caviar slog till med en femling!

 • Baretta Boko (5, SJ's Caviar - Vintage Boko - Garland Lobell) tog sjunde årssegern när han segrade på Halmstad tillsammans med Hanna Lähdekorpi. Från spår 8 bakom bilen kördes han till ledningen och vann som storfavorit med en längd på 1.15,9a/2640m. Det var 20 000 kr i förstapris, vilket gjorde att han passerade halv miljonen och det är Marcus Savin som tränar.
 • Destiny Calls (3, SJ's Caviar - Miss Pine Chip - Pine Chip) är alltså en helsyster till avelshingsten Mr Pine Chip. Hon segrade i E3 Bonus på Romme efter ett lopp i tredje utvändigt och levererade en fin avslutning sista 700m. Segermarginalen blev två längder på 1.16,8a/2140m och hon tjänade 40 000 kr. Jorma Kontio körde och Ari-Pekka Pakkanen tränar.
 • Westside Lindy (US) (6, SJ's Caviar - Benedicta Jet - Donerail) levererade en rejäl avslutning på Mohagan Sun Pocono. Han hann fram till seger med ett huvud på 1.12,4a/1609m. Det var $6,500 i förstapris.
 • Too Salty (US) (9, SJ's Caviar - Valley Amber - Valley Victory) kördes till ledningen på The Meadows och segrade med två längder på 1.14,5a/1609m.
 • Whatsupwiththat (US) (7, SJ's Caviar - Madam Gidg - Balanced Image) segrade från ledningen på Lebanon Raceway. Det blev hårt i mål, men han vann med en nos.

Dessutom fina andraplatser av Likeabatoutahell (US) (10, SJ's Caviar) som tjänade $9,250 och Not Affraid (US) (4, SJ's Caviar) som tjänade $5,000. Båda gick 11-tider.

Dream Vacation hade två segrande 3-åringar på Bergsåker, vilka båda tränas av Svante Båth.

 • Janne Sisu (3, Dream Vacation - Guenica d'Orgeres - Podosis) startade från tillägg och fick ett lopp i kön av Jimmy H Andersson. Han svarade för ett snabbt sista halvvarv och kunde vinna på 1.17,0v/2160m. Det var 25 000 kr i förstapris.
 • Bearhawaii (3, Dream Vacation - Honalulu Lulu - Andover Hall) fick även han ett lopp i kön och kunde spurta till seger. Erik Adielsson attackerade 700m kvar och det bet riktigt bra. Han segrade med 3,5 längder på 1.14,3a/1640m och tjänade 20 000 kr.

Global On Fire med flera vinnare

Detta inlägg skrevs den 22 november 2013 kl. 01:13 (ett år gammalt).

Global On Fire (4, Love You - Global Express - Defi d'Auonu) segrade i Axel Jensens Minneslöp, stoavdelningen på Bjerke. Jonas Moberg kunde överta ledningen med fuxen efter ett halvvarv. På sista bortre långsidan började hon få tryck i ledningen, men hon svarade och kunde istället gå ifrån till seger med 1,5 längd på 1.15,6a/2100m. Det avr 100 000 NOK i förstapris.

Dream Vacation tog en trippel i tisdags och fyllde på med en seger i Axel Jensens Minneslöp via danske Stelton (DK) (4, Dream Vacation - Nanuet's Crown - Speedy Crown) fick loppet i andrapar utvändigt av Jeppe Juel. 700m kvar ställdes han på i tredjespår och när de nådde upploppet kopplades också greppet. Han segrade med en kvartslängd på 1.11,9a/1609m. Här var det 300 000 NOK i förstapris.

Trippeln i tisdags togs av,

 • Garzon (2, Dream Vacation - Cucarres - Coktail Jet) som segrade från ledningen i ett 2-åringslopp på Axevalla. Hon segrade på 1.20,2v/2140m och tjänade 18 000 kr.
 • Black Brodde (4, Dream Vacation - Biota - Supergill) var helt överlägsen från ledningen på Jägersro när han segrade på 1.17,7v/2140m. Det var 20 000 kr i förstapris.
 • Saxo Holmsminde (DK) (4, Dream Vacation - Devil's Lady - Little Devil) spelades till favorit och fick loppet i andrapar utvändigt. Han tackade för den fina resan med att vinna med sju längder på 1.16,0a/2140m och dra in 20 000 kr till sina ägare.

SJ's Caviar vill inte vara sämre och även han tog en trippel i tisdags.

 • Blue Star Mythical (4, SJ's Caviar - Deamlandsjeanjean - Donerail) tog femte segern när hon segrade på Axevalla. Hon var överlägsen från ledningen och fuxan segrade på 1.16,6v/2140m. Det var 18 000 kr i förstapris.
 • Celebrity Caviar (US) (9, SJ's Caviar - Clessidra - Pine Chip) inledde med att galoppera från start på Dover Downs. Han hade inte givit slaget förlorat, utan spurtade runt fältet till överlägsen seger med knappt sex längder på 1.13,5a/1609m och tjänade $2,500.
 • Roe Is Me (US) (3, SJ's Caviar - Saucy Score - Final Score) spelades till favorit på The Meadows. Han kördes till ledningen och kunde vinna ohotat med knappt fyra längder på 1.13,1a/1609m. Det var $6,200 i förstapris.

Igår, onsdag, var det V86 och trots ett hopplöst utgångsläge kunde Princess Elle (5, Rite On Line - Nelle - Zoot Suit) skrällsegra i ett Stolopp. Hon vann med ett huvud på 1.14,9a/1640m och tjänade 30 000 kr.


Två Global-vinnare idag!

Detta inlägg skrevs den 19 november 2013 kl. 23:02 (ett år gammalt).

Global Numerous (5, Biesolo - Summertime Hanover - Valley Victory) startade från bakspår på tillägg i Svensk Travsports Grundserie - Stolopp på Bergsåker tillsammans med John Östman. Det blev en lugn inledning och han hamnade i kön. Det erbjöds en tung bana och därframme i täten öppnade de upp första halvvarvet på 1.23,5. När fältet formerats satt Global Numerous i fjärdepar utvändigt och täten kom till varvet på 1.23,1. På baksidan med ca 650m kvar valde Östman att gå med i anfall och avancerade successivt framåt för att själv attackera i början av upploppet. Hon kopplade greppet 75m kvar och kunde vinna med 1,5 längder på 1.19,5v/2160m. Det var 30 000 kr i förstapris. Det är Valde Lindström som tränar och Leif Lindström som äger det 5-åriga stoet. Stoet har tagit två segrar i karriären, båda gångerna har hon startat från bakspår på tillägg...

Global Lightning (7, Conway Hall - Nona Hanover - Speedy Crown) tog ikväll karriärens elfte seger när han segrade på Axevalla. Hans tränare Markus B Svedberg gav honom loppet i tredjepar utvändigt. När attackerna kommer i tredjespår drygt 500m kvar väljer Svedberg att sitta kvar i andraspår, vilket förmodligen var ett vinnande drag. Inne på upploppet kom luckan och Global Lightning sög sig närmare ledaren för varje steg och kunde sätta nosen först på linjen. Han segrade med ett huvud på 1.14,5a/1640m och tjänade 35 000 kr. Äger gör Olof Brodin Chartering AB i Sollentuna.


Livi Edvards överlägen på Mantorp

Detta inlägg skrevs den 19 november 2013 kl. 10:37 (ett år gammalt).

Igår segrade Livi Edvards (7, Gobernador - Isabell Index - Mack Lobell) på Mantorp. Han fick ett lopp i andrapar utvändigt av Johan Wiman. Till slut kunde han avgöra enkelt och vinna med fem längder på 1.14,9a/2140m. Det var 20 000 kr i förstapris och detta var årets andra seger för hingsten som har sju segrar i karriären. Livi Edvards tränas av Thomas Jonsson på Kalmar som tog en dubbelseger igår i och med att även Deckhand (4, Gentle Star) segrade.

Sneakin Caviar (US) (2, SJ's Caviar - Kemtastic Score - Final Score) spelades till favorit på The Meadows och spetsade för Brett Miller. Han släppte ledningen för ett lopp i vinnarhålet. Luckan kom och han kunde vinna säkert med en längd på 1.14,3a/1609m. Förstapriset i loppet var på $5,750.

Thirtyeightspecial (US) (8, Dream Vacation - Hurry Curry - Cumin) segrade på Pompano Park i natt. Walley Hennessey spetsade med honom och ledde runt om till seger med en hals på 1.12,7a/1609m. Segern var värd $2,600.

Global Manhattan (6, Love You) startade på Vincennes igår i Prix de Mantignac-Charente och var fyra på 1.14,0/2700m. Hingsten tjänade €6,800.


Helgens vinnare

Detta inlägg skrevs den 18 november 2013 kl. 01:36 (ett år gammalt).

Fredag

SJ's Caviar tog en trippel under fredagen.

Resplendent Caviar (US) (4, SJ's Caviar - Regression - Town Escort) tog fjärde årsseger när han vann på Bergsåker. Från fjärdeutvändigt attackerade Ulf Ohlsson med drygt 700m kvar. I slutsvängen var han framme utvändigt om ledaren och kunde sedan avgöra enkelt på upploppet. Segermaginalen blev fyra längder och han vann på 1.15,5v/2160m. Segern var värd 20 000 kr och det är Svante Båth som tränar.

Knox Hanover (US) (3, SJ's Caviar - Ken Col Maggie - Balanced Image) tog karriärens första seger när han vann på Romme. Han fick göra loppet utvändigt om ledaren. Inne på upploppet kunde han koppla greppet och gick ifrån till seger med tillsynes krafter kvar. Det var Ulf Ohlsson som även körde denne vinnare som segrade med två längder på 1.19,5v/2140m via 1.16 sista 500m på en något tung bana. Det var 15 000 kr i förstapris och den 3-årige hingsten tränas av Petri Salmela.

Macs Bad Boy (US) (7, SJ's Caviar) segrade knappt från dödens på Mohegan Sun Pocono när han vann på 1.11,3a/1609m. Det var $7,500 i förstapris.

Noterar att All About Justice (US) (9, SJ's Caviar) var tvåa efter ett lopp i tredje invändigt. Han var inte långt ifrån segern efter en bra avslutning på "stretchen". Han kom i mål på 1.11,2a/1609m och tjänade $3,250.

Det blev en dubbel seger för Dream Vacation. Touchdown (DK) (3, Dream Vacation - Exciting Me - Speedy Crown) segrade på Århus tillsammans med sin tränare Flemming Degn. Han vann med en längd på 1.19,7a/1800m. Act Proud (US) (8, Dream Vacation) tog sin seger på Scarborough Downs.

Lördag

En seger och det var Castor Boko (FI) (4, Dream Vacation - Early Southwind - Super Arnie) som vann på Solvalla. Han fick ett lopp i kön av Jorma Kontio och kunde via vassa sista 700m avsluta till lätt seger med 2,5 längder på 1.13,2a/1640m. Den 4-årige hingsten tjänade 30 000 kr när han tog sin sjätte årsseger i regi Timo Nurmos. I Norge var Västerbo Paradise (9, Dream Vacation) trea på V75 och han tjänade 25 000 NOK.

Global Midnight (6, Ganymede - Global Business - Victory Dream) startade från tillägg i Diamantstoets final med 200 000 kr i förstapris. Hon gjorde ett bra lopp och kom i mål på 1.14,0v/2160m. Tredjeplatsen var värd 45 000 kr.

Livi Goal (5, Gill's Victory - Concordia O. - Little Devil) gick ett bra upp lopp på Forus inom norska V75, men nådde "bara" en femteplats och tjänade 8 000 NOK.

Söndag

En trippel för Dream Vacation!

Sweet Home Alabama (DK) (4, Dream Vacation - Blue Wave - Speedy Crown) segrade på Ålborg. Birger Jørgensen körde till seger med två längder på 1.14,9a/2100m. Det var 25 000 DDK i detta 4 års Hoppeløb.

Super Toft (DK) (4, Dream Vacation - Tas Shamrock - Lusty Hanover) segrde även han på Ålborg. Dennis Kristiansen körde i amatörloppet och de segrade med en längd på 1.17,5v/2120m och tjänade 7 500 DDK.

Trippeln fullbordades på Sport Creek när Starry Knight (US) (8, Dream Vacation) segrade med tre längder från ledningen på 1.13,8a/1609m.

Det är värt att nämna att lovande 2-åringen Sing Hallelujah (IT) (2, SJ's Caviar) var trea på italienska Torino i försöket till Gran Criterium. Han noterade 1.14,9a/1609m och var inte långt efter vinnaren.


Global Peace från ledningen!

Detta inlägg skrevs den 15 november 2013 kl. 17:12 (ett år gammalt).

Igår segrade Global Peace (3, Dream Vacation - Frisky Fleur - Garland Lobell) på Bjerke tillsammans med Geir Vegard Gundersen. Från spår 4 bakom bilen körde han det storväxta stoet till ledningen. Sedan kunde de vinna lätt med 3,5 längder på 1.17,3a/2100m. Det var 15 000 NOK i förstapris. Det 3-åriga stoet ägs och tränas av Truls Heslien. Hon har nu vunnit fyra av sju starter i år och tjänat 61 000 NOK.


Kapable Mellby Amiral tog andra raka

Detta inlägg skrevs den 15 november 2013 kl. 00:05 (ett år gammalt).

Mellby Amiral (4, Dream Vacation - Keep On Moving - Tenor de Baune) verkar ha hittat stilen ordentligt och får då också utlopp för att visa sin höga kapacitet. Igår segrade han på Solvalla när de körde V86. Han var helt enkelt överlägsen när han segrade med fem längder på 1.14,2a/2640m för Johan Untersteiner. Det är Roger Walmann som tränar hästen som ägs och är uppfödd av Mellby Gård AB i Malmö. Det var 60 000 kr i förstapris.


Andra raka för Pledge Allegiance

Detta inlägg skrevs den 11 november 2013 kl. 20:49 (ett år gammalt).

Idag tog Pledge Allegiance (US) (3, Donato Hanover - Share The Promise - Yankee Glide) andra raka segern när hon segrade på Bergsåker. Hon vann från ledningen tillsammans med Viktor Lyck i Positiv Kickens Ungdomsserie. Segermarginalen blev 1,5 längd, segertiden 1.14,1a/1640m och förstapriset var på 20 000 kr. Stoet delägs av Global Farm tillsammans med Mats Hübinette. Global Farm köpte dessutom i fredags modern Share The Promise (US) på Harrisburgsauktionen.

Tävlingarna på Bergsåker inleddes med att Rite Key (6, Rite On Line - Com Baby - Lurabo) segrade tillsammans med Ulf Eriksson. De segrade med en hals på 1.16,1a/2140m och det Robert Bergh-tränade stoet tjänade 20 000 kr.

Idag startade även Global Manhattan (6, Love You - Devilish Yankee - Yankee Glide) på Vincennes i Prix du Languedoc (€95,000). Han fick loppet i andrautvändigt av Franck Nivard och höll farten godkänt till en tredjeplats på 1.13,7/2700m värd €13,300. Hingsten tränas i Frankrike av Fabrice Souloy. Segern gick till Talicia Bella (General du Pommeau) och det var svenskt på andraplatsen genom Caballion (Kesaco Phedo).


Framgångar när Halmstad körde V75

Detta inlägg skrevs den 11 november 2013 kl. 10:13 (ett år gammalt).

Först ut på V75-kupongen var Art On Line (6, Rite On Line - Lass Fleur - Backstreet Guy) som segrade i Silverdivisionen för sin tränare Mikko Aho. Efter en inledning i rygg på ledaren, valde Mikko att ta dödens. Med ca 1200m kvar blev han avlöst och fick loppet i andrapar utvändigt. Med 500m kvar kom attacken i tredjespår och då gick det fort. Han hade tidigt grepp och kunde vinna med fem längder på 1.13,6a/2140m. Det var 125 000 kr i förstapris.

Harry Haythrow (7, Rite On Line - Speedy Tilda - Spotlite Lobell) gjorde ännu en V75-start i Gulddivisionen och denna gång behövde hemmahästen inte åka så långt för att tävla. Han var med i en tuff öppning om spetsen, men fick ge sig och få loppet i rygg på ledaren. När luckan kom var det försent, trots en snabb avslutning kunde han inte nå vinnaren B.W.L.Champion (8, Pine Chip). Harry Haythrow och Peter Untersteiner tog andraplatsen värd 66 000 kr och kom i mål på 1.14,9a/2140m.

Hemmaseger blev det för Kebab (5, Scarlet Knight - Staro Yasmine - Supergill) och Håkan K Persson som tog hem Klass II. Från fjärdepar utvändigt kunde han spurta till seger med en hals på 1.14,2a/1640m och det var 100 000 kr i förstapris. Global Farm äger mamman Staro Yasmine (11, Supergill - Emma Gee San - Speedy Fly) som är dräktig med SJ's Caviar och har ett hingstföl efter Revenue, Global Taylormade.

Innan V75 hade startat, inleddes tävlingsdagen med fyra lopp, varav två vanns av Dream Vacation-avkommor.

Först ut var Duffman (4, Dream Vacation - First Lupin - Balanced Image) som segrade en längd på 1.15,5a/2140m tillsammans med sin tränare Jörgen Westholm. Det var 20 000 kr i förstapris.

Sedan segrade Bear Dancer (3, Dream Vacation - Epoque Effe - Self Possessed) i Euro Classic Trot Next Year. Björn Goop körde den Ulf Stenströmer-tränade 3-åringen som segrade överlägset med åtta längder på fina 1.14,3a/2140m. Spelarna var lite överraskade och han fick ge drygt 10 gånger pengarna. Det var 40 000 kr i förstapris.


Fyra köp av Global Farm i Harrisburg (2/2)

Detta inlägg skrevs den 10 november 2013 kl. 12:23 (ett år gammalt).

Fortsättning på Fyra köp av Global Farm i Harrisburg (1/2).

Share The Promise (US)

8, Yankee Glide - Winky's Goal - Armbro Goal

Hon inledde karriären som 2-åring med att segra i Review Futurity och vara tvåa i Hayes Memorial, samt sätta rekordet 1.12,5a. Det blev $53,413 på kontot innan hon klev in i avelsboxen. Där har hon lämnat tre avkommor,

 • Pledge Allegiance (US) (3, Donato Hanover) 1.15,1a/59 750:-, som delägs av Global Farm tillsammans med Mats Hübinette.
 • Soft Parade (US) (2, Chocolatier)
 • Sheltering Sky (US) (1, Lucky Chucky)

Modern Winky's Goal (US) (Armbro Goal - Winky's Gill - Bonefish) var mycket framgångsrik och blev som 2-åring utsedd till "Årets 2-åriga sto" efter att hon segrat i sju av nio starter, bl.a. i Breeders' Crown, Kentucky Standardbred Stakes, Bluegrass Stakes och Int'l Stallion Stakes. Som 3-åring fortsatte framgångarna och hon blev utsedd till "Årets 3-åriga sto" när hon hade segrat i tio starter, bl.a. i Hambletonian Oaks, World Trotting Derby (filly), Buckette, samt varit tvåa i Breeders' Crown. Sedan exporterades hon till Europa och hon segrade i flera italienska storlopp. Rekordet blev 1.11,3a och totalt tjänade hon $879,690. Hennes vinstrikaste avkommor i avelsboxen är;

 • Double Eagle (US) (13, Conway Hall) 1.10,9a/1 138 870:-, avelshingst
 • Sun Sentinel (US) (10, Like A Prayer) (3)1.12,6a/$106,500
 • Biltmore (US) (4, Yankee Glide) (4)1.10,6a/$70,418

Mormor Winky's Gill (US) (Bonefish - Lassie Blue Chip - Speedy Scot) var även hon mycket framgångsrik som tävlingshäst. Hon satte världsrekord som 2-åring med 1.12,7a. Som 2-åring segrade hon i bl.a. Merrie Annabelle, Acorn Stakes och Review Futurity. Även som 3-åring satte hon världsrekord med 1.11,7a och hon segrade i bl.a. Coaching Club Oaks, samt var tvåa i Hambletonian Stakes. Hon har satt avtryck i aveln som mor till Elithingsten Supergill (US) (Super Bowl) 1.10,6a/$664,194, samt som mormor till bl.a. Southwind Wasabi (US) 1.10,1a/$646,239 och Glide Path (US) 1.11,3a/$224,415.

Share The Promise (US) är dräktig med Conway Hall (CA) (fölets stamtavla) och kostade $27,000. Korsningen Conway Hall på Yankee Glide-sto har givit bl.a. For A Dancer (US) som tjänat $521,127 och även svenskfödde Hell of a Kemp 1.12,9a/1 265 900:-.

Spit For Spat (US)

2, Explosive Matter - Ucalthisahoneymoon - Yankee Glide

Hon har under karriären tränats av Chuck Sylvester. Harnesslink gjorde ett besök i slutet av april på träningscampen i Florida och då skrev de såhär om Spit For Spat (US),

"Tredje avkomman från ett 1.13,3-sto och halvsyster till Andover The Prenup (2,Q1:58.3). Hon visar exceptionell förmåga. Hon har enligt uppgift tränat bättre än 2:10 vid denna tidpunkt och är ett imponerande exemplar från Explosive Matters debutkull, varav flera tränas upp i Florida."

Spit For Spat har hunnit göra åtta starter och har segrat på 1.13,1a/1609m med en knapp längd på The Red Mile i september. Hon var fyra i en avdelning av Kindergarten Classic och då noterade hon 1.13,2a/1609m på Tioga Downs 1000m-bana. Näst senast var hon tvåa på The Red Mile slagen med en dryg längd av Scully Sas (US) (Muscle Hill på samma mor som Federal Flex) på rekordet 1.12,8a/1609m. Det har blivit $4,350 på kontot hittills för Spit For Spat.

Modern Ucalthisahoneymoon (US) (Yankee Glide - Armbro Niagara - Balanced Image) segrade på 1.13,3a och tjänade $11,592. Hon har i aveln lämnat tre avkommor. Förutom Spit For Spat (US) har hon lämnat Andover The Prenup (US) (3, Andover Hall) som varit i svensk träning hos Mats Bucht på Umåker. Numera finns han i Norge och han har där tagit sex segrar på 14 starter. Det har blivit 164 000 NOK in på kontot och han har satt rekordet 1.12,6a/1600m vid seger på Sørlandet. Den tredje avkomman är ostartade Donata Dont Gotta (US) (4, Donato Hanover).

Mormor Armbro Niagara (US) (Balanced Image - Armbro Flori - Speedy Crown) var bland annat trea i Ontario Sire Stakes Gold Final (försöksvinnare) som 3-åring. Hon satte rekordet 1.13,1a/1609m i ett time trail. I aveln har hon lämnat elva avkommor och den vinstrikaste är Falls For You (US) (10, Yankee Glide) (4)1.09,8a/$1,311,152. Stoet vann flera stora stakes som unghäst. 

Mormors mor Armbro Flori (US) (Speedy Crown - Armbro Whirl - Super Bowl) segrade i Breeders' Crown som 4-åring. Hon tjänade $571,711 och satte rekordet 1.12,7a. Det är ett mycket starkt möderne som går vidare ner mot Canny Imp (US), Impish (US) och Ilo Hanover (US).

Spit For Spat (US) klubbades för $27,000.


Fyra köp av Global Farm i Harrisburg (1/2)

Detta inlägg skrevs den 10 november 2013 kl. 10:57 (ett år gammalt).

I veckan har det traditionsenligt varit auktioner i Harrisburg. Veckan inleddes med 1-åringarna och avslutades under fredagen och lördagen med "Mixed Auktioner".

Under fredagen köpte Global Farm tre dräktiga fölston, samt ett 2-årigt sto under lördagen.

Crown N Lindy (US)

9, Conway Hall - My Dolly - Valley Victory

Hon har själv travat 1.14,5a/1609m i ett time-trail som 2-åring. Hon tjänade $15,318 och var som 2-åring bland annat tvåa i NYSS och trea i en avdelning av Kindergarten Classic.

I aveln har hon lämnat fyra avkommor, varav tre är i startbar ålder. Första avkomman är Peter Haughton Memorial-vinnaren The Lindy Reserve (US) (5, SJ's Caviar) som gått 1.10,9a/1609m och tjänat $317,981. De andra avkommorna är;

 • Lindy's Fast Track (US) (4, Credit Winner) (3)1.14,3a/$12,167
 • Crazed N Lindy (US) (3, Crazed) 1.12,0a/$67,303.
 • Divine Lindy (US) (1, Crazed) som i veckan såldes för $26,000 på auktionen.

Modern My Dolly (US) (Valley Victory - Lady Starlet - Joie de Vie) segrade i Breeders' Crown och Bluegrass Stakes som 2-åring,samt var trea i Merrie Annabelle. Hon var kullens vinstrikaste sto den säsongen med sina $366,055. Som 3-åringar var hon bland annat tvåa i Matron Stakes Filly Final och NJSS. Totalt tjänade hon $576,059 och satte rekordet 1.11,2a/1609m.

Hon har i aveln lämnat nio avkommor, varav sex har vunnit på 1.14,6a/1609m eller bätte. De vinstrikaste är;

 • To Lindy's Credit (US) (6, Credit Winner) (3)1.14,2a/$136,214
 • He's A Lindy (US) (4, Broadway Hall) (3)1.12,7a/$39,132

Hon har även lämnat My Dolly's Dream (US) (Pine Chip) som i sin tur lämnat Mistery Woman (US) (3, Donato Hanover) 1.09,7a/$329,200 och Pretty Boy Lindy (US) (6, Cantab Hall) 1.10,6a/$142,331.

Från mödernet kommer även hästar som Sir Perserverance (US) 1.10,1a/$705,997, Forever Starlet (US) (2)1.12,0a/$690,717, Classic Grand Cru (US) 1.09,6a/7 708 509:-, Vulcanize (US) (3)1.10,9a/$621,633, A Crown For Lindy (US) 1.10,9a/$254,486, Mythical Lindy (US) (3)1.10,5a/$629,104, Mythical Hall (US) 1.10,9a/$332,913, m.fl.

Crown N Lindy (US) är dräktig med Explosive Matter (US) (fölets stamtavla) och kostade $45,000. Avkomman "linjeavlad" på helsystrarna Canne Angus (US) och Amour Angus (US), samt 3+4 på både Garland Lobell (US) och Valley Victory (US).

Celebrity Athena (US)

7, Yankee Glide - Show Me Leg - Donerail

Hon tävlade framgångsrikt och segrade som 2-åring i Kentuckiana Stallion Stakes och NJSS, samt var tvåa i Bluegrass Stakes. Som 2-åring gick hon 1.12,7a/1609m som snabbast. Hon tjänade över $100,000 som 3-åring och segrade i Zweig Memorial, NJSS, samt var tvåa i Del Miller Memorial och Duenna Invitional. Som 3-åring satte hon rekordet 1.10,1a/1609m som tvåa slagen med en hals. Totalt tjänade hon $173,515.

I aveln har hon lämnat tre avkommor, varav den äldsta är 2-årige Mr Patience (US) (2, Andover Hall). Både 1-åringen Barajas (US) (såldes för $27,000 på veckans auktion) och fölet Alvarez (US) är också efter Andover Hall.

Modern Show Me Leg (US) (Donerail - I'm Desirable - Bonefish) är själv ostartad, men har i aveln lämnat sju avkommor, varav sex är i startbar ålder. De vinstrikaste förutom Celebrity Athena (US) är;

 • Oakland Wise (IT) (5, SJ's Caviar) (3)1.12,6a/€57,410
 • Trattoria (US) (10, Yankee Glide) (3)1.11,5a/$71,750
 • Fairway Stretch (US) (11, Yankee Glide) (3) 1.12,1a/$50,114

Hon har även lämnat Classical Flirt (US) (Yankee Glide) som i sin tur har lämnat Hambletonian-vinnaren Market Share (US) (4, Revenue) 1.08,7a/$2,366,527, Broadway Legs (US) (5, Broadway Hall) (4)1.10,9a/1 354 623 NOK och Photogenic Legs (US) (6, Classic Photo) (3)1.13,0a/$102,892. (Celebrity Athena är alltså helsyster med modern till Market Share.)

Från mödernet kommer även hästar som Esquire Spur (US) (3)1.12,1a/$336,250, Espirit Spur (US) (2)1.13,3a/$316,572, Ecstatic (US) (4)1.11,0a/$302,913, Pricevalleyrevitup (US) (4)1.10,6a/$379,733, Hand Glider (US) (3)1.12,3a/$519,680, Winnin Image (US) 1.10,5a/$703,821, Victor's Future (US) (3)1.11,4a/$416,002, m.fl.

Celebrity Athena (US) är dräktig med Deweycheatumnhowe (US) (fölets stamtavla) och hon kostade $30,000. När Celebrity Athena såldes som 1-åring i Lexington klubbades hon för $70,000. Den kommande avkomman är hårt inavlad på Valley Victory (US) med 3+(3+4).


Örbäckens Cruella - snabbast på Solvalla ikväll

Detta inlägg skrevs den 7 november 2013 kl. 00:53 (ett år gammalt).

Ikväll var det 5-åriga stoet Örbäckens Cruella (5, Egon Lavec - Fast Food - Speedy Somolli) snabbast av alla på Solvalla när hon segrade på nya rekordet 1.11,9a/1640m. Det är lite intressant att studera hennes härstamning. Vid en första anblick kan den se lite oansenlig ut med Egon Lavec (e. Navaki) som far som fått värdeomdöme C, samt en mor i Fast Food (US) (e. Speedy Somolli) som tjänade lite drygt 40 000 kr.

Kollar vi i Blodbanken ser vi följande >>

Örbäckens Cruella har alltså korsat två helsyskon. Via Egon Lavecs mormor Vana Lavec och Fast Foods far Speedy Somolli. Hon har alltså fått Somolli i x-faktorposition både via far och mor. Dessutom har modern Hoot Mon i dubbla x-faktorpositioner.

Det finns bara en avkomma i Blodbanken med korsningen Egon Lavec på Speedy Somolli-sto och det är alltså Örbäckens Cruella. Om vi utökar sökningen till Egon Lavec på mödrar med Somolli i något av de fyra första leden, så finns det 34 svenskfödda avkommor med den korsningen, alla i startbar ålder. 65% har startat och 38% har segrat och de har i snitt tjänat 118 724 kr per 30/9-13. De vinstrikaste (per 30/9-13) är (inom parantes placering i Egon Lavecs förärvning),

 • Örbäckens Cruella, 792 900 kr (2)
 • Hallelujamoment F., 667 950 kr (3)
 • She’s Dreamlike, 405 080 kr (9)
 • Egon L.H., 354 700 kr (12)
 • Askens Fuji, 265 701 kr (15)

Fast Food föddes 1985 och segrade i alla fall fem gånger och var på plats i 14 av hennes 28 starter, även om det ”bara” blev drygt 40 000 kr på kontot. Hon har en mycket jämn förärvning. Av hennes tolv avkommor har elva startat, tio segrat och nio av dem har tjänat över 150 000 kr.
(Not. I Blodbanken finns felaktigt amerikanska Burgers An Fries (US) (e. Valley Victor) angiven som hennes avkomma. Hon är efter SJ’s Caviar-dottern Fast Food.)

Örbäckens Cruella blev hennes tolfte och sista avkomma och hon föddes när Fast Food var 23 år. Hon är hennes vinstrikaste avkomma (887 900 kr) för tillfället och det mesta talar för att hon förblir på toppen. Hennes näst vinstrikaste avkomma är Choffeeshop C.F. (e. Lindy’s Crown) som tjänade knappt 650 000 kr. Nämnas kan även Chef F.C. (e. Lindy’s Crown) 490 373 kr och Jameson Brew (e. Shibur) 468 750 kr. Fast Food lämnade även ostartade Rebeccas Army (e. Probe) som i aveln har lämnat Beddinge Boy (e. Lindy’s Crown) som gick 1.11,9a, tog 22 segrar och tjänade 1 473 241 kr. Hon lämnade även Broslätts Boy (e. Giant Cat) 309 800 kr) och Broslätts Rapide (e. Daguet Rapide) 289 300 kr.

Om vi kollar djupare i mödernet. Mormor Greasy Spoon (US) (e. Nevele Pride) lämnade Graser (US) (e. Speedy Somolli) som alltså var en helbror till Fast Food. Greaser som bl.a. var trea i St.Michel Ajo och tjänade drygt 100 000 USD.
Fortsätter vi ytterligare ett steg, så lämnade mormors mor Dinette (US) (e. Valiant Rodney) Sverigebekante Snack Bar (US) (e. Nevele Pride) som tjänade 4,8 miljoner och vann flera storlopp både i Europa och Nordamerika. En helsyster - Tea Room (US) - till Snack Bar och Greasy Spoon lämnade Elitloppsvinnaren Gum Ball (US) (e. Speedy Crown). Sedan fortsätter mödernet ner via Lamb Chop (US) (e. Newport Dream) till Filet Mignon (US) (e. Darnley).


Gran Premio Anact

Detta inlägg skrevs den 4 november 2013 kl. 09:20 (ett år gammalt).

Igår söndag avgjordes Gran Premio Anact i italienska Napoli.

I hingstavdelningen segrade favoriten Stankovic Ok (IT) (2, Self Possessed) före SJ's Caviar-sonen Sing Hallelujah (IT) (3, SJ's Caviar - Mystic Hanover - Donerail). Han noterade 1.14,6a/1600m och tjänade €8,602 för sin andraplats.

Stoavdelningen vanns av andrahandsfavoriten Sweat Ok (IT) (2, Dream Vacation - Zingara Ok - Crowning Point). Hon segrade tillsammans med Mauro Baroncini på 1.13,9a/1600m. Det var €17,986 i förstapris.


Helgens vinnare

Detta inlägg skrevs den 3 november 2013 kl. 17:54 (ett år gammalt).

Lördag

Det blev Gulddivisionsseger för nyblivne avelshingsten Alvena Pele (7, Dream Vacation - Oli Roy - Probe). Han blev i torsdags avelsvärderad med ett ”högt skattat avelsvärde” och på lördagen segrade han i Smedträffen på Eskilstuna. Tränaren Per Lennartsson körde till ledningen och kunde sedan vinna enkelt med en längd på 1.11,0a/1640m. Det var 150 000 kr i förstapris.
På Eskilstuna plockade Global Oasis (4, Lindy Lane - Andover Dream - Andover Hall) en tredjeplats i ett Fyraåringslopp inom V75. Ville Karhulahti körde den Stig H Johansson-tränade hästen till ett nytt rekord på 1.13,5a/2140m och tredjeplatsen betalade 24 000 kr.
Inom norska V75 på Jarlsberg segrade Viking Va Bene (3, Rite On Line - Iriana Du Mont - Viking Sun) i DNTs Høstfinale (3 års löp) med 100 000 NOK i förstapris. Han segrade med en halv längd på 1.16,5v/2100m tillsammans med Geir Vegard Gundersen. Det var tredje segern för året för 3-åringen.

Söndag

Idag på Eskilstuna blev det en uppfödarseger för Global Farm när 2-årige Global Reality (2, Federal Flex - Lookout Victory - Valley Victory) gjorde sin första start på svensk mark, efter att han inlett karriären i Nordamerika. Han segrade med 2,5 längder på 1.19,8v/1640m tillsammans med Björn Goop. Peteri Salmela är hästens nye tränare och förstapriset var på 20 000 kr.
Sedan segrade även Mellby Amiral (4, Dream Vacation - Keep On Moving - Tenor de Baune) som  vann tillsammans med Örjan Kihlström med en halv längd på 1.15,8v/2660m. Det blev 30 000 kr i för hästen som tränas av Roger Walmann.
Efter en fin prestation blev det en tredjeplats för Dream of Joy (4, Dream Vacation - Frida Filiokus - Spotlite Lobell) i Breeders’ Crown-finalen för 4-åriga ston. Hon kom i mål på 1.12,9a/2140m från ett tråkigt spår 11. Tränaren Stefan Persson körde och tredjeplatsen var värd 212 500 kr.
Avslutningsvis ordnade Global Farm-delägda (tillsammans med Mats Hübinette) Pledge Allegiance (US) (3, Donato Hanover - Share the Promise - Yankee Glide) en delad seger på Eskilstuna. Hon gick 1.16,4v/2140m och tjänade 18 750 kr. Det var Ulf Ohlsson som körde och Svante Båth tränar. Segern delades med obesegrade Maya Macau (4, Up Front Larry).


Vinnare, tisdag - fredag

Detta inlägg skrevs den 3 november 2013 kl. 17:52 (ett år gammalt).

Håll i er, här kommer en uppdatering av veckans vinnare och vi tar dem ”dag för dag” denna gång.

Tisdag

Det blev en dubbelseger för Dream Vacation. Först segrade 2-årige debutanten Divine River (2, Dream Vacation - Liveyourlifefree - Spotlite Lobell) på Jägersro. Johnny Takter körde i ledningen och segrade med fem längder på 1.16,9v/1640m. Det var 30 000 kr i förstapris till stoet som tränas av Ola Samuelsson. På Axevalla segrade Axel Fame (4, Dream Vacation - Emma Fame - Giant Force) med tre längder på 1.17,6v/2160m på en något tung bana. I Sulkyn satt Håkan K Persson, Gert Henriksson tränar och förstapriset var på 18 000 kr.
Nämner även att Global Princess (3, Dream Vacation - Eagle Miss - Donerail) var trea på Hagmyren, vilket gav henne en andraplats i Rikstravet 2013.

På Axevalla blev det även seger för Westline (3, Rite On Line - Westgate - Niton) som segrade i Treåringarnas Höstserie tillsammans med sin tränare Bo Falsig. Hon segrade som favorit med en nos på 1.18,2v/2160m.

Onsdag

Denna dag blev det en trippel för Dream Vacation, varav två på Solvalla. Castor Boko (FI) (4, Dream Vacation - Early Southwind - Super Arnie) spetsade och vann lätt med 1,5 längd i ett amatörlopp tillsammans med Johnny B Karlsson. Det är Timo Nurmos som tränar hingsten som tjänade 30 000 kr när han tog femte segern i tolfte starten. Seger blev det även för Demi de Veluwe (FI) (3, Dream Vacation - Amazing Ride - Muscles Yankee) som skrällde i Lord Rappes lopp med 75 000 kr i förstapris. Lillasystern till Brad de Veluwe segrade med ett huvud på 1.15,0a/2140m. Björn Goop körde och Timo Nurmos tränar.
På Bjerke segrade Cæsar B.R. (NO) (3, Dream Vacation - Bauxite - SJ’s Caviar) och Tom Erik Solberg, men hon fick dela segern med Montdore (3, Love You - Self Made Woman - Self Possessed) och Tom Horpestad. Båda hästarna noterade 1.15,0a/2100m och tjänade 22 500 NOK. Self Made Woman (US) (Self Possessed) ägs av Global Farm och hon har i år fått föl efter Dream Vacation.

Torsdag

En ny trippel i torsdags för Dream Vacation, som hade vinnare i tre länder. På norska Biri segrade svenske Merci Merci (4, Dream Vacation - News From Heaven - Super News) överlägset på 1.16,1a/2100m. Andre H Stensson körde och segern var värd 15 000 NOK. På Åby segrade danske Solo Nolo (DK) (4, Dream Vacation - Vupti - Shane T. Hanover) som tog sin tredje raka. Tränaren Flemming Jensen körde och det var 25 000 kr i förstapris. Trippeln fullbordades med att finske Fine By Me (FI) (3, Dream Vacation - Jolly Holiday - American Winner) segrade på finska Pori. Detta var tredje segern i tredje starten och segertiden blev 1.19,3v/2120m. I sulkyn Harri Koivunen.
Rite On Line hade även han en vinnare i torsdags, när Rite Key (6, Rite On Line - Com Baby - Lurabo) segrade på Östersundstravet tillsammans med sin tränare Robert Bergh. De segrade från spår 12 med ett huvud på 1.14,9a/2140m och det var 25 000 kr i förstapris.

Fredag

Dream Vacation tog en dubbelseger. På Kalmartravet segrade Indian Nalan (3, Dream Vacation  - Manda Nalan - Self Confident) i Svensk Travsports Unghästserie med 50 000 kr i förstapris. Här segrade han med tre längder på 1.16,2v/2160m tillsammans med Oscar Nilsson. Det är Fredrik Persson som tränar hästen. Den andra segern togs på Bergsåker av hedershästen Trustworthy Ås (9, Dream Vacation - Keep the Word - Nevele Pride) som tog sin  24:e seger i karriären. På en något tung bana segrade han med 2,5 längder på 1.15,9a/2140m tillsammans med Kaj Widell. Henrik Svensson tränar nioåringen som tjänade 35 000 kr.


SJ's Caviar trippel på The Meadows

Detta inlägg skrevs den 29 oktober 2013 kl. 16:46 (ett år gammalt).

SJ's Caviar

I natt togs en ny trippel på The Meadows av SJ's Caviar-avkommor.

Leading Man (US) (3, SJ's Caviar - Broadway Woman - Broadway Hall) skrällde när han segrade med en längd på 1.13,1a/1609m. Brian Zendt körde till ledningen, släppte och vann sedan lätt efter att han övertagit ledningen igen. Det var $5,750 i förstapris.

Ruiz (US) (2, SJ's Caviar - Aurora - Keystone Fool) fick loppet i tredje invändigt av Eric Neal. Luckan kom sen, men då gick det snabbt och han spurtade precis fram till seger med en nos på 1.14,9a/1609m. Här var det $4,100 i förstapris.

Wing Tips (US) (4, SJ's Caviar - Annette Hall - Valley Victory) tog en överlägsen spetsseger som favorit tillsammans med Brian Zendt. Han segrade med sex längder på 1.12,0a/1609m.

Trustworthy Kid (US) (4, SJ's Caviar) tog en andraplats värd $3,750 när han kördes i ledningen och blev slagen av Cantab Lindy (US) som liftade med i vinnarhålet.

Dream Vacation

Dream On Silvio (3, Dream Vacation - Courir Silvio - General November) startade från innerspår och kördes i ledningen av Stefan Söderkvist. De skrällde till när de segrade enkelt med tre längder på 1.13,9a/1640m i Svensk Travsports Unghästserie - Ston och tjänade 50 000 kr. Detta var årets tredje seger för stoet som tränas av Peter Untersteiner. Trea i samma lopp var Xenia G.T. (3, Dream Vacation).

Global Farm

Global Jinx (9, Enjoy Lavec - Diamond Flower SL - Diamond Way) tog en tredjeplats på norska Drammen. Han fick ett lopp i absoluta kön, men avslutade riktigt vasst sista 500m till en tredjeplats på 1.15,6a/1700m. Han fick 5 000 NOK för insatsen och det var "som vanligt" Morten M. Ottersen som satt i sulkyn.


Vinster på Colonial Downs

Detta inlägg skrevs den 28 oktober 2013 kl. 15:16 (ett år gammalt).

Global Farm

Molly B'golly (US) (3, Glidemaster - Sunset Grill - Self Possessed) segrade efter att hon fått ett lopp i rygg på ledaren. Frank Milby vek ut henne och pressade på ledaren genom sista sväng. Hon nådde upploppet i klar ledning och gick undan till seger med 4,5 längder på 1.12,5a/1609m. Förstapriset var på $1,750.
Hon är en dotter till Global Farms Sunset Grill (US) (Self Possessed - Any Hall - Garland Lobell).

SJ's Caviar

Jingle Bells (US) (2, SJ's Caviar - Lead The Field - Baltic Speed) segrade helt överlägset i Virginia Breeders Final ($42,450) för 2-åriga ston tillsammans med William Long. Segertiden blev 1.16,7a/1609m.


Likeabatoutahell - Dollarmiljonär!

Detta inlägg skrevs den 28 oktober 2013 kl. 00:14 (ett år gammalt).

SJ’s Caviar

Likeabatoutahell (US) (10, SJ’s Caviar - Miss Molly Tamale - Final Score) blev i fredags SJ’s Caviars första dollarmiljonär när han segrade på Yonkers Raceway. Efter en lugn start fick han sedan loppet i andrapar utvändigt tillsammans med George Brennan. Attacken kom på upploppet och han kunde vinna säkert med en dryg längd på 1.12,1a/1609m på half-mile-banan. Det var $18,500 i förstapris och detta var hans 40:e seger i karriären.

På Yonkers segrade även Keystone Wild Card (US) (5, SJ’s Caviar - Womanly Image - Balanced Image) efter att Eric Goodell kört till ledningen och lett loppet runt om. Han segrade med en hals på 1.12,8a/1709m. Förstapriset var på $6,000.

Dream Vacation

Vacqueyras (4, Dream Vacation - Tropic Heat - Sugarcane Hanover) har verkligen hittat stilen och ståtar nu med fyra raka segrar efter att han i lördags segrade på V75 som avgjordes på Jägersro. Han hamnade inledningsvis i dödens, men forcerades till ledningen och kunde på ett imponerande sätt vinna med fem längder på nya rekordet 1.13,6a/2140m tillsammans med Per Nordström. Segern i Klass II var värd 100 000 kr och det var sjätte segern för året. Bollnäsamatören Thomas Åhlund tränar.

Rolling Hips (3, Dream Vacation - Waikiki Woman - Andover Hall) tog karriärens andra seger när hon segrade i Svensk Travsports Grundserie för ston på Rättvik tillsammans med sin tränare Leif Witasp. Hon segrade fyra längder på 1.17,5v/2160m och tjänade 30 000 kr.

Dream On Darlin (US) (6, Dream Vacation - Girlie Games - Donerail) spetsade och vann på Plainridge Racecourse. Segermarginalen blev 1,5 längd och segertiden 1.14,9a/1609m.

Filene Va Bene (3, Dream Vacation - Image Lane - Balanced Image) segrade igår på Jägersro tillsammans med sin tränare Peter Untersteiner. Hon segrade med två länder på 1.16,0a/2140m och tjänade 40 000 kr.

Ikväll på Umåker segrade Dexter Boko (FI) (3, Dream Vacation - Early Southwind - Super Arnie). Han var spelad till favorit och formtoppade lärlingen Robert Dunder körde till ledningen och de kunde vinna med två längder på 1.15,9a/1640m på en något tung bana. Sören Lennartson tränar 3-åringen som tog årets fjärde seger.

Rite On Line

I Norge skrällde Trinitro (NO) (6, Rite On Line - Agria Racing - Lindy’s Crown) i NM-revansjen på Sørlandet med 100 000 NOK i förstapris. Han segrade med en halv längd på 1.13,7a/2140m tillsammans med Kai Johansen.

På svenska V75 tog hedershästen Harry Haythrow (7, Rite On Line) en andraplats i C.L. Müllers Memorial på Jägersro. Han var slagen med 1,5 längd av den svenske mästaren On Track Piraten (5, Kool du Caux) som har Rite On Line som morfar.

I fredags togs en dubbelseger på Örebro. Först segrade Bearable (6, Rite On Line - Armbro Kewpie - Speedy Crown) i ett långlopp. Björn Goop körde den Stig Sjögren-tränade sexåringen som segrade med en halv längd på 1.17,1v/2660m och tjänade 35 000 kr.

Sedan segrade även Tyko Marje (5, Rite On Line - Global Blaze - Zoot Suit) från ledningen i ett kortlopp tillsammans med sin tränare Magnus Jakobsson. Han tog andra raka när han segrade med en halv längd på 1.13,2a/1609m. Även här var det 35 000 kr i förstapris.

Global Farm

Det blev seger i fredags för Global Peace (NO) (3, Dream Vacation - Frisky Fleur - Garland Lobell) på Biri. Geir Vegard Gundersen gav henne ett lopp i fjärde utvändigt och hon kunde speeda till en knapp men säker seger med en kvarts längd på 1.16,7a/2100m. Detta var tredje segern i femte starten och denna var värd 15 000 NOK.

Seger blev det ikväll även för Global Legislation (7, Varenne - Diamond Flower SL - Diamond Way) på Umåker. Jan Norberg körde till ledningen och ledde runt om till seger med ett huvud på 1.16,0a/2140m på en något tung bana. Sören Lennartson tränar furen som tog andra raka segern när han tjänade 20 000 kr.

Global Possession (Broadway Hall - Split Hanover - Andover Hall) debuterade idag på Solvalla. Han avslutade bra till en andraplats, slagen med en halv längd på 1.18,9v/2140m.

Global Kitten (Striking Sahbra - I Dream the Dream - Victory Dream) startade igår på Färjestad i Bo Petersons Memorial. Hon var trea på 1.12,9a/1640m med galopp och visade förbättrade takter och hon tjänade 22 500 kr.


Sing Hallelujah segrade igen!

Detta inlägg skrevs den 25 oktober 2013 kl. 15:59 (ett år gammalt).

SJ's Caviar har en italienskfödd 2-åring, Sing Hallelujah (IT) (2,  SJ's Caviar - Mystic Hanover - Donerail). Han ståtar nu med tre raka segrar på sina fyra starter, efter en galopp i debuten med segern klar. Senast vann han tillsammans emd Roberto Vecchione på 1.13,9a/1600m och tjänade €3,910. Totalt har 2-åringen hittills tjänat €8,211. Det verkar vara en häst med fin potential!


SJ's Caviar tog en fyrling i USA

Detta inlägg skrevs den 25 oktober 2013 kl. 00:28 (ett år gammalt).

SJ's Caviar

Tre av segrarna togs på The Meadows.

Crownswild Hanover (US) (5, SJ's Caviar - Crown Lavec - Mr Lavec) fick loppet i rygg på ledaren och avgjorde sedan via open stretch och segrade med en längd på 1.13,2a/1609m. Förstapriset var på $3,250.

Hardwood Hanover (US) (9, SJ's Caviar - Honey Bee Hanover - Super Bowl) fick även han ett lopp i rygg på ledaren och kunde avgöra via open stretch till seger med en dryg längd på 1.13,8a/1609 och tjänade $3,100. Detta var hans tionde seger för året och 36:e totalt!

Big And Little (US) (5, SJ's Caviar - Penn Peach Lane - Lindy Lane) spelades till favorit och kördes till ledningen. Därifrån kunde han vinna lätt med en dryg längd på 1.12,1a/1609m. Här var förstapriset på $6,100. 5-åringen har vunnit sju lopp i år och total har det blivit 20 segrar!

Whatsupwiththat (US) (7, SJ's Caviar - Madam Gidg - Balanced Image) segrade på Northfield. Han spetsade och vann överlägset med sju längder på 1.14,2a/1609m.

Dream Vacation

Cabo (US) (5, Dream vacation - Our Maggie Rose - Veeba Rova) skrällde på Monticello Raceway efter att hon fått ett lopp i rygg på ledaren. På upploppet kunde hon speeda förbi ledande Meadowbranch Red (US) (5, SJ's Caviar) och segra med två längder på 1.14,5a/1609m. Cabo tjänade $3,100 och Meadowbrach Red var tvåa i mål.

Our True Friend (US) (6, Dream Vacation - Elouera - Wesgate Crown) fick ett bra lopp i tredje invändigt på Saratoga Harness. Attacken kom och hon kunde vinna överlägset med knappt sex längder på 1.14,9a/1609m. Här var det $2,140 i förstapris.


Vinnare och finalister

Detta inlägg skrevs den 24 oktober 2013 kl. 09:33 (ett år gammalt).

Global Farm

Global Octopus (4, Lindy Lane - Ninja November - Sugarcane Hanover) kvalade igår på Solvalla in till Breeders' Crown-finalen som körs på Eskilstuna om en och en halv vecka med 850 000 kr i förstapris. Kaj Widell gav 4-åringen en invändig resa och kom i mål på nya rekordet 1.13,0a/2140m. Tredjeplatsen var värd 31 500 kr, samt en finalbiljett. Det är Sören Lennartson som tränar.

Dream Vacation

Till Breeders' Crown-finalen kvalade även Dream of Joy (4, Dream Vacation - Frida Filiokus - Spotlite Lobell) in. Hon avslutade bra från köposition till en tredjeplats tillsammans med Kenneth Haugstad. Hon noterade 1.13,6a/2140m och fick in 31 500 kr på kontot. Stefan Persson sköter träningen av det 4-åriga stoet.

Igår segrade Dream Superb (NO) (3, Dream Vacation - Just Say Hello - Spotlite Lobell) på Bjerke. Hon kördes av Lars Anvar Kolle och segrade med knappt två längder på 1.18,0v/2140m. Förstapriset var på 40 000 NOK.

I tisdags segrade Tootsie (DK) (3, Dream Vacation - Medoc - Dylan Lobell) på Jägersro. Från spår 12 körde tränaren Ken Ecce fram i dödens och kunde vinna knappt med ett huvud på 1.17,8v/2140m. Detta var den tredje segern i sjunde starten för det svarta stoet. Förstapriset var på 20 000 kr.

Nerfertiti Face (3, Dream Vacation - Haughty Face - Viking Kronos) segrade även hon på Jägersro i tisdags. Rikstravet-hästen spetsade och vann lätt med fem längder på nya rekordet 1.16,1v/2140m. Hennes tränare Lutfi Kolgjini satt själv i sulkyn och det var 30 000 kr i förstapris.

På Yonkers Raceway segrade i tisdags Brickyard Toots (US) (7, Dream Vacation - Bloodstock's Bowl - Super Bowl). Hon fick loppet som tredjehäst och kunde segra med knappt två längder på 1.12,7a/1709m tillsammans med tränaren Ray Barnes. Hon tjänade $6,000 för segern.

SJ's Caviar

SJ's Caviar tog en trippel på The Meadows i måndags.

Sneakin Caviar (US) (2, SJ's Caviar - Kamtastic Score - Final Score) var först ut och segrade lätt från tredje invändigt på 1.14,7a/1609m. Brett Miller körde, segermarginalen blev 3,5 längder och förstapriset var på $4,100.

Sir Caviar (US) (7, SJ's Caviar - Sierra Flower K - Sierra Kosmos) spelades till storfavorit och segrade från ledningen med ett huvud på 1.11,3a/1609m. Det var knappt, men säkert och Brian Zendt körde valacken som tjänade $7,500.

Trippeln fullbordades av Caspian Caviar (US) (3, SJ's Caviar - Hollybrook Lane - Lindy Lane) som också segrade knappt, men säkert på 1.14,5a/1609m. Aaron Merriman körde skällen som delade ut drygt 50 gånger pengarna på toton och prischecken för segern var på $3,100.

Rite On Line

I måndags segrade In Serenity (5, Rite On Line - Susie O'Neill - Super Arnie) på Färjestad. Hon fick öppna hårt för ledningen, 1.08,4 första 500m och varvet på 1.11,4, men kunde ändå vinna säkert med 1,5 längd på fina 1.11,5a/1640m. Detta var stoets tolfte seger i karriären och denna var värd 20 000 kr. I sulkyn satt stoets tränare Mikael J Andersson.


Global Manhattan segrade i Prix de la Ville de Caen

Detta inlägg skrevs den 20 oktober 2013 kl. 01:48 (ett år gammalt).

Global Farm

På Caen kördes idag Prix de la Ville de Caen (€80,000) och loppet med det långa namnet gick över den 4400m långa distansen. Global Manhattan (6, Love You - Devilish Yankee - Yankee Glide) spelades till favorit tillsammans med Franck Nivard och fick inleda loppet i andrapar utvändigt. Med ca 1000m kvar avancerade Nivard fram i dödens och inne på upploppet kopplade Global Manhattan greppet och kunde vinna med en dryg längd på 1.19,9/4400m när måltvåan Racing Charm blivit diskad för orent trav. Det är Fabrice Souloy som tränar och Stall Sharon HB äger. Detta var hingstens tredje raka seger.

Kullkamraten Global Millionaire (6, Joyau d'Amour - Keystone Sunshine - Self Possessed) var även han en vinnare idag, även det var lite kontraster när han segrade i ett B-lop på Bergsåker från ledningen tillsammans med Magnus Kårvall. Han segrade med en längd på 1.16,5v/2140m. Anneli Öberg tränar och Anders G Öberg från Indal äger.

Global Rebel (2, Credit Winner - Madonerail - Donerail) är en halvbror till Hambletonian-vinnaren Broad Bahn, debuterade på Romme i fredags med att ta en tredjeplats när han gick 1.16,9a/1640m.

Dream Vacation

Turtle Express (US) (5, Dream Vacation - Speedy Service - Royal Prestige) spurtade vasst till seger i fredags på Harrah's Philadelphia. Han tog ner favoriten till slut och skrällsegrade på 1.12,7a/1609m. Segermarginalen blev en längd, David Miller satt i sulkyn och förstapriset var på $5,000.

Rite On Line

Jessica Kemp (5, Rite On Line - Dutch Joy - Donerail) tog i fredags sjunde årssegern när hon segrade på Östersundstravet. Hon gjorde debut för sin nya tränare Linda S Hedström och hon gjorde debut i monté. Det blev som sagt seger direkt när hon vann med en längd på 1.19,2v/2160m på en något tung bana. Det var 20 000 kr i förstapris och stoet passerade därmed en kvarts miljon intjänat totalt.


Vinnarkavalkad från igår!

Detta inlägg skrevs den 18 oktober 2013 kl. 13:15 (ett år gammalt).

SJ's Caviar

Keystone Wild Card (US) (5, SJ's Caviar - Womanly Image - Balanced Image) segrade på Yonkers Raceway efter att Eric Goodell gett honom ett lopp i rygg på den ledande favoriten. Via open stretch kunde han spurta till seger med en nos på 1.12,9a/1609m och tjänade $6,000.

Lets Go Baby Go (US) (9, SJ's Caviar - Quizshow Hanover - Donerail) kördes till ledningen av Tim Tetrick på Harrah's Phliadelphia och det höll hela vägen till seger med en hals på 1.12,1a/1609m. Det var $5,000 i förstapris.

Quillz (US) (6, SJ's Caviar - Meadowbranch Quill - Bostonian) spelades till favorit på The Meadows och kom iväg som femte häst. Sedan körde Brian Zendt till ledningen med ca 500m kvar och kunde vinna med 3,5 längder före Crownswild Hanover (US) (5, SJ's Caviar) på 1.13,7a/1609m. Segern var värd $3,500.

Too Salty (US) (9, SJ's Caviar - Valley Amber - Valley Victory) spelades även han till storfavorit på The Meadows och han var helt överlägsen tillsammans med Dave Palone. Han segrade med drygt fyra länger på 1.13,5a/1609m och tjänade $2,050.

Dream Vacation

På Harrington segrade Life Dream Hanover (US) (5, Dream Vacation - Lifetime Dream - Worthy Bowl). Ross Wolfenden körde henne till ledningen och hon kunde vinna mycket enkelt med 4,5 längder på 1.14,3a/1609m och tjäna $4,250.

Dream Vacation tog en dubbel på Plainridge. A Megabuck (US) (6, Dream Vacation - Ashameg - Conway Hall) segrade med 1,5 längder på 1.13,1a/1609m och Dream On Darlin (US) (6, Dream Vacation - Girlie Games - Donerail) vann med en dryg längd på 1.13,7a/1609m.

Rite On Line

Cherry Va Bene (NO) (5, Rite On Line - Cherrysine - Daddys Image) tog karriärens sjunde seger igår när han vann på Klosterskogen. Han var helt överlägsen när han vann på 1.16,1a/2100m tillsammans med Eirik Høitomt. Det var 18 000 NOK i förstapris.

På Mantorp segrade Neonandra (4, Rite On Line - Neon Silas - Spotlite Lobell) i ett montélopp på Mantorp. Hon segrade med ett huvud på 1.16,7a/2140m under Evelina Månsson. Segern var värd 12 000 kr.

Global Farm

Montdore (3, Love You - Self Made Woman - Self Possessed) gjorde ett starkt lopp på Bjerke i onsdags när han fick gå i dödens. Han kämpade bra, men fick ge sig på målfotot. En andraplats på 1.16,1a/2100m och 10 000 NOK fick han med sig hem. Montdore är en son till Self Made Woman (US) (Self Possessed - Armbro Rouge - Balanced Image) som ägs av Global Farm.

Lienandinterest (US) (3, Broadway Hall - Fosse - Balanced Image) fick även hon gå i dödens när hon startade på Åby. Hon höll bra till en tredjeplats när hon gick 1.17,0a/2140m och tjänade 8 000 kr. Det är en dotter till Global Farm-ägda Fosse (US) (Balanced Image - Tra La La - Valley Victory).

Hurrikane Brockton (US) (4, Conway Hall - Global Possession - Self Possessed) avslutade bra till en tredjeplats på Harrington Raceway i natt. Han är en son till Global Farms Global Possession (US) (Self Possessed - Intercontinental - Chiola Hanover).


Tre Dream Vacation-vinnare

Detta inlägg skrevs den 16 oktober 2013 kl. 18:33 (ett år gammalt).

Dream Vacation

Xanthos Brick (4, Dream Vacation - Fiesty Girl - Coktail Jet) spetsade och vann på Örebro i måndags. Tony Wallin körde och segern skrevs till sju längder på 1.18,6v/2140m.

George's Vacation (US) (10, Dream Vacation - Armbro Katydid - Speedy Crown) segrade från ledningen på Saratoga Harness i måndags. Amatören Christopher Shambo körde till seger med tre längder på 1.15,7a/1609m.

Vacqueyras (4, Dream Vacation - Tropic Heat - Sugarcane Hanover) gjorde samma sak, segrade från ledningen i ett amatörlopp på Eskilstuna igår. Han kördes av sin tränare Thomas Åhlund och gick återigen felfritt när tredje raka segern togs. Vacqueyras var helt överlägsen och vann med "hela upploppet" på 1.14,1a/2140m.

Noterar att Bear Dancer (3, Dream Vacation) var tvåa från dödens på Axevalla igår.

SJ's Caviar

Wing Tips (US) (4, SJ's Caviar - Annette Hall - Valley Victory) spelades till favorit och kördes till ledningen på The Meadows i natt. Brian Zendt satt i sulkyn när ekipaget vann med två längder på 1.11,8a/1609m och tjänade $5,000.

Det blev en mersmakande andraplats på The Meadows för Redder Than Red (US) (4, SJ's Caviar) när han avslutade vasst i Preferred Handicap bakom favoriten Summer Indian (US) (4, Majestic Son). Redder Than Red noterade 1.10,6a/1609m.

Skrällarna Sir Caviar (US) (7, SJ's Caviar) och Better Caviar (US) (5, SJ's Caviar) blev tvåa respektive trea på The Meadows bakom jättefavoriten Rembrant Spur (US) (7, Pegasus Spur).

Rite On Line

På Örebrotravet igår spelades Tyko Marje (5, Rite On Line - Global Blaze - Zoot Suit) till storfavorit och spetsade för Magnus Jakobsson som fortsatte i ett högt tempo. 300m kvar ryckte han undan och kunde vinna lätt med 1,5 längd på 1.13,2a/1609m. Det var 20 000 kr i förstapris.

Vi noterar också en andraplats värd 15 000 kr för McCabe (4, Rite On Line) på Axevalla igår.


Imponerande insats av Stelton

Detta inlägg skrevs den 14 oktober 2013 kl. 08:13 (ett år gammalt).

Igår eftermiddag kördes Grand Circle 4-års Championat på Billund och segraren Stelton (4, Dream Vacation - Nanuet's Crown - Speedy Crown) imponerade stort. Jeppe Juel tog honom lugnt från start, men när fältet formerat sig körde han fram utvändigt ledande Derbyvinnaren Stand And Deliver (Kadabra) med 1300m kvar. Juel såg till att hålla tempot uppe och på upploppet hade han greppet på ledaren. Segermarginalen blev 1,5 längd när han satte ett nytt rekord, 1.12,5a/1900m. Förstapriset i loppet var på 197 500 DDK. Detta var fjärde segern för året och den elfte totalt för den danske 4-åringen. Noterbart att svensktränade (Marcus Savin) Saxo Holmsminde (4, Dream Vacation) var fyra i loppet och tjänade 27 500 DDK.

- I sista kurvan kände jag att jag hade Stand And Deliver där jag vill ha honom. Jag har varit mycket osäker på om Stelton är den bästa hästen i kullen. Det var min plan idag att visa vem som är bäst, och han var i dag, sa Jeppe Juel i vinnarcirkeln och fortsatte.

- Jag tror att Stelton, Stand And Deliver och Scirocco Sisa ska bli intressant att följa utomlands nästa år. Stelton kommer att börja lite mer under hösten, men nästa gång jag ger honom en snällare lopp. Han har nu fått två tuffa lopp. Vi siktar nog på ett V75-lopp, men först måste vi ha ett möte i familjen.

Stelton ägs av Team Juel, är uppfödd av Niels Juel och tränas alltså av Jeppe Juel.


Dubbla SM-Guld för SJ's Caviar

Detta inlägg skrevs den 13 oktober 2013 kl. 00:29 (ett år gammalt).

SJ's Caviar

Baretta Boko (5, SJ's Caviar - Vintage Boko - Garland Lobell) fixade för några veckor sedan ett SM-guld när han vann Amatör-SM. Nu var det dags igen, när han segrade i Lärlings-SM på Åby för Mattias Djuse. Det blev dock hårt i mål, så hårt att det blev dött lopp tillsammans med Embassy Photo (FI) (5, SJ's Photo) och Oscar Nilsson. Båda hästarna noterade 1.13,4a/2140m och får 108 000 kr. Baretta Boko tränas av Marcus Savin.

SM-guld på Åby blev det även för Vodka And Oysters (US) (6, SJ's Caviar - Muscles Moonshine - Muscles Yankee) som segrade i Ungdoms-SM med Petter Karlsson i sulkyn. Stoet skrällde till knappt 25 gånger pengarna när hon segrade med två längder på 1.14,3a/2140m. Hon tränas passande nog, när det handlar om Ungdoms-SM av unge Rättviksamatören Marcel Hjort, 26 år.

Igår natt tog SJ's Caviar en dubbel på The Meadows. Malibu Bay Breeze (US) (5, SJ's Caviar - Yankee Malibu - American Winner) segrade från ledningen med fyra längder på 1.12,7a/1609m och tjänade $5,500. Three Crow Mo (US) (3, SJ's Caviar - Muscles In Motion - Muscles Yankee) skrällde när han spurtsegrade på 1.14,1a/1609m och tjänade $3,650.

Dream Vacation

Norsk Oaks hade Dream Vacation två deltagare och de slutade tvåa och trea. Storloppet vanns av Glad Hall T. (NO) (3, Boardwalk Hall) som segrade på 1.15,0a/2140m tillsammans med Bjørn Garberg. Tvåa blev alltså Claudia B.R. (3, Dream Vacation) före Clara B.R. (3, Dream Vacation).

Det blev två segrar i Nordamerika under natten mot gårdagen. På Saratoga Harness segrade Missing Wink (US) (9, Dream Vacation - Super Winky - Super Bowl) med en hals på 1.14,5a/1609m. I Ohio på Lebanon Raceway segrade Dream On Shorty (US) (8, Dream Vacation - Short Hall - Nearly Perfect) med en knapp längd på 1.14,7a/1609m.

Rite On Line

Rite On Line höll sig framme i Svenskt Mästerskap. Segraren On Track Piraten (5, Kool du Caux) har Rite On Line som morfar. Han segrade på nya svenska rekordet 1.12,2a/2640m tillsammans med Johnny Takter. Det var 600 000 kr i förstapris. Tredjeplatsen gick till Harry Haythrow (7, Rite On Line) som fick in 150 000 kr på kontot.


Global Midnight imponerade igen!

Detta inlägg skrevs den 12 oktober 2013 kl. 00:15 (ett år gammalt).

Global Farm

Global Midnight (6, Ganymede - Global Business - Victory Dream) gjorde debut i regi Peter Arnqvist ikväll på Kalmartravet. Från absolut köposition kunde Stefan Söderkvist runda hela fältet sista 700m till en helt överlägsen seger med "många längder" på 1.13,1v/2160m. Det var ett lopp ingående i Diamantstoet med 100 000 kr i förstapris. Detta var stoets 15:e seger, varav det var den fjärde för året.

Vi nämner också att Master Builder (US) (5, Glidemaster - On A Rail - SJ's Photo) segrade i natt på Harrah's Philadelphia. Han vann på 1.14,1a/1609m och tjänade $5,000. Mormor till honom är Global Farm-ägda Madonerail (US) (Donerail) som bl.a. lämnat Hambletonian-vinnaren Broad Bahn (Broadway Hall).

Dream Vacation

Ikväll segrade även Riff Kronos (IT) (3, Dream Vacation - Elaine Kronos - Viking Kronos) på Kalmartravet. Han spelades till favorit och kunde via en 600m-rökare vinna, även om han blev allvarligt utmanad till slut av Radieaux (IT) (3, Love You). Riff Kronos svarade ärligt till seger med en hals på 1.14,4v/2160m. Det är Veijo Heiskanen som tränar och kör 3-åringen. Trea i loppen blev Indian Nalan (3, Dream Vacation).

Igår blev det en Dream Vacation-dubbel på Åby. Först skrällde Vacation Silvio (3, Dream Vacation - Yvette Silvio - Lindy's Crown) i ett Treåringslopp för ston. Thomas Uhrberg gjorde allt rätt och gav henne ett lopp i rygg på ledaren - och kunde sedan avgöra lätt via open stretch. Hon vann med två längder på 1.17,0v/2140m. Det var 25 000 kr i förstapris.

Dubbeln fullbordades av Solo Nolo (DK) (4, Dream Vacation - Vupti - Shane T.Hanover) som segrade som storfavorit. Flemming Jensen gav honom ett lopp i fjärde utvändigt och via en 800m-spurt kunde han vinna smått överlägset med sex längder på 1.16,5a/2140m. Här var det också 25 000 kr till vinnaren.

SJ's Caviar

Ride In Style (US) (5, SJ's Caviar - Harley Honey - Balanced Image) startade i natt på Harrah's Philadelphia och kom iväg som femte häst, men hamnade sedan i andra utvändigt en bit ner i fältet. David Miller var offensiv och körde fram och övertog ledningen 400m kvar. Sedan kunde han vinna helt överlägset med knappt sju längder på 1.12,5a/1609m.


« »

  Truls Heslien, Vd
Telefon: +47 328 767 97
Mobiltelefon:
+47 906 596 31
E-mail
 

Till kontakt